Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@06:55:18 GMT

نحوه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی وزارت بهداشت ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۰۲۱۲

نحوه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی وزارت بهداشت ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر حسن زائری لطف از ابلاغ طرح «رتبه‌بندی نشریات دانشجویی وزارت بهداشت» به دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: اجرای این طرح باعث ایجاد انگیزه و شرایط خوبی در حوزه نشریات دانشجویی در سطح کمی و کیفی خواهد شد و برای نخستین بار در سطح دانشگاه های علوم پزشکی عملیاتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اجرای طرح «رتبه‌بندی نشریات دانشجویی» در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی، زمینه‌های مناسبی برای ارائه تسهیلات به نشریات دانشجویی فراهم می‌کند.

زائری لطف اظهار داشت: دبیرخانه نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت به منظور ایجاد شرایط مناسب و قانونمند در عرصه نشریات دانشگاهی، بهبود سطح کیفی‏، وحدت رویه در ارزیابی نشریات و ایجاد زمینه مناسب برای ارائه تسهیلات به نشریات دانشجویی، با تشکیل کمیته ارزیابی نشریات و ایجاد سامانه اینترنتی ارزیابی نشریات، اقدام به رتبه‌بندی نشریات دانشجویی می کند.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت به  اهداف مهم  طرح «رتبه‌بندی نشریات دانشجویی وزارت بهداشت» اشاره کرد و گفت: «رتبه‌بندی نشریات دانشجویی بر اساس معیارهای استاندارد»، «ایجاد گیشه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت به منظور ارائه و فروش» ، « پایش مستمر نشریات دانشجویی علوم پزشکی»، «ایجاد آرشیو نشریات دانشگاهی» از اهداف این طرح است.

وی گفت: «ایجاد بانک جامع آمار و اطلاعات نشریات دانشگاهی»، «ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه نشریات» ، «ایجاد انگیزه در فعالان دانشجویی جهت ارتقای سطح فعالیت‌های نشریاتی»، «ساماندهی اعتبارات و حمایت‌های مالی از نشریات دانشجویی» از دیگر اهداف این طرح است.

زائری لطف «ایجاد وحدت‌رویه در حمایت‌های مادی و معنوی از نشریات دانشجویی» و نیز «ارتقاء بر کیفیت نشریات و حضور پررنگ و مؤثر در جشنواره‌های سراسری نشریات » را از دیگر خروجی‌ها و اهداف اصلی اجرای طرح‌رتبه‌بندی نشریات دانشجویی برشمرد.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: با ایجاد گیشه نشریات دانشجویی در قالب اجرای این طرح، مخاطبان و علاقه‌مندان نشریات و رسانه‌ها، می‌توانند به نشریات در سطح وزارت بهداشت دسترسی پیدا کنند. با تقویت استفاده از ظرفیت های فضای مجازی و صرفه جویی در هزینه های چاپ نشر و حفظ محیط زیست، به استقلال نشریات دانشجویی نیز کمک شایانی می شود.

زائری لطف ادامه داد: یکی از دغدغه های اصلی نشریات دانشجویی، موضوع تخصیص اعتبارات حوزه نشریات و مشکلات مربوط به چاپ نشریات دانشجویی بود که امیدواریم اجرای طرح «رتبه‌بندی نشریات دانشجویی» علاوه بر ساماندهی اعتبارات و حمایت‌های مادی و معنوی موجب وحدت رویه و اطلاعات جامعی از این امر در سطح دانشگاهها خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: ماحصل این اقدامات، ارتقای کیفیت نشریات دانشجویی در سطح وزارت بهداشت است که باعث می‌شود دانشجویان علوم پزشکی علاوه بر ارتقای اندیشه و کسب توانمندی های شخصی، حضور پررنگی در جشنواره‌های مختلف بخصوص جشنواره « تیتر» که همه ساله بین وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، داشته باشند.

زائری‌لطف با اشاره به اینکه ایجاد و تدوین سامانه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی که مصوبه شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت بهداشت بود، از نظرات فعالان حوزه نشریات و کارشناسان محترم دانشگاه‌ها بهره گرفته شد، اظهار داشت: نقطه نظرات خوبی ارائه شد و تمامی ادوار خانه نشریات با ارائه نظرات مستمر خود در تدوین «سامانه رتبه بندی نشریات دانشجویی» نقش داشتند.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، یکی دیگر از ویژگی های طرح رتبه‌بندی نشریات دانشجویی را، موضوع ارزیابی نشریات صوتی آنها عنوان کرد و ادامه داد: از دیگر مزیت‌ها و خروجی‌های سامانه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی، این است که عواید حاصل از فروش نشریات، متعلق به همان نشریه خواهد بود و این موضوع می تواند به استقلال نشریات دانشجویی بیانجامد.

زائری‌لطف خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه در شرایط کرونایی به سر می‌بریم، امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی به صورت حضوری وجود ندارد و در قالب محتواهای آموزشی، تلاش داریم موضوعات آموزشی کار با سامانه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی را در اختیار جامعه هدف خود قرار دهیم. 

وی افزود: در این راستا فیلم آموزشی «کار با سامانه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی» را به منظور آموزش مدیران مسؤول و کارشناسان نشریات دانشگاه‌ها، باهمکاری دانشگاه‌های مجازی آماده  و امکان دانلود فیلم از طریق سامانه مذکور فراهم شده است.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: در کنار این فیلم آموزشی، مقرر شد تعداد محدودی از کارشناسان نشریات مناطق دهگانه آمایشی، آموزش‌های لازم چگونگی کار با سامانه رتبه‌بندی نشریات دانشجویی را فراگرفته و آنها نیز این آموزش‌ها را به دانشگاه‌های تحت مناطق خود انتقال دهند.

زائری لطف گفت: در این سامانه، ابزاری طراحی شده که امکان دسته‌بندی نشریات، بر اساس منطقه، دانشگاه، دوره انتشار، زمینه انتشار، نوع نشریه، بازده انتشار، رتبه نشریه و .... وجود دارد. همچنین این اداره کل از نظرات تمامی مخاطبان سامانه جهت بهبود و رفع کاستی ها و نواقص استقبال خواهد کرد.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت افزود: امتیاز نشریات دانشجویی از حیث معیارهای کمّی توسط کمیته ارزیابی هر دانشگاه متشکل از دو عضو اصلی دانشجویی، عضو کمیته ناظر بر نشریات و کارشناسان نشریات دانشگاه‌ها، و معیارهای کیفی به صورت متمرکز در دبیرخانه نشریات دانشگاهی واقع در وزارت بهداشت،‌ محاسبه می‌شود. همچنین هر نشریه با توجه به امتیاز کسب شده در شش گروه، الف، ب، ج، د، ه، و  رتبه‌بندی و متناسب با این امتیاز از تسهیلات تعیین شده برخوردار خواهد شد.

زائری لطف تاکید کرد: در این طرح  بارگذاری نشریه از سوی مدیرمسئول در سامانه انجام و فشردن ثبت نهایی به منزله انتشار نشریه بوده و انتشار نشریه در دیگر بسترهای حقیقی و مجازی نیازی به تایید کارشناس نشریات دانشگاهی در سامانه دارد، از این رو در این سامانه به هیچ وجه نظارت پیش از چاپ انجام نخواهد شد. در ضمن اعطای تسهیلات به نشریات دانشجویی منوط به ثبت و بارگذاری نشریات در این سامانه و تعیین امتیاز و رتبه نشریه خواهد بود.

وی گفت: ورود امتیاز کمی نشریات در هر دانشگاه برعهده کارشناسان نشریات دانشگاهی و بارگذاری نشریات منتشر شده برعهده مدیران مسؤول نشریات دانشجویی است و فیلم‌های آموزشی تهیه شده در قسمت راهنمای کار با سامانه، سعی کرده این فرآیند را بخوبی آموزش دهد.

سامانه خانه نشریات دانشجویی از طریق آدرس در سایت www.khanehnashriat.ir در دسترس علاقمندان به حوزه نشریات دانشجویی خواهد بود.

کد خبر 4991717

منبع: مهر

کلیدواژه: نشریات دانشجویی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان ویروس کرونا سازمان سنجش آزمون دکتری تخصصی مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی پروتکل های بهداشتی آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی آزمون دکتری تخصصی گروه پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش مجازی دانشجویان توزیع کارت ورود به جلسه دانشگاه ها نشریات دانشجویی وزارت بهداشت مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی نشریات دانشجویی نشریات دانشگاهی نشریات دانشگاه ارزیابی نشریات کار با سامانه حوزه نشریات دانشگاه ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز

به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

در گزارش رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۴ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۰۰۰ دانشگاه حضور داشته اند که چهار دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

فهرست دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

ردیف رتبه در آسیا دانشگاه
۱ =۵۶ دانشگاه صنعتی شریف
۲ ۶۸ دانشگاه صنعتی امیر کبیر
۳ =۷۹ دانشگاه علم و صنعت ایران
۴ ۱۰۰ دانشگاه تهران
۵ ۱۱۸ دانشگاه صنعتی شیراز
۶ =۱۲۱ دانشگاه تبریز
۷ =۱۲۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران
۸ =۱۳۱ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۹ ۱۳۳ دانشگاه صنعتی اصفهان
۱۰ =۱۳۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۱۱ ۱۴۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۲ =۱۵۴ دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳ =۱۶۰ دانشگاه شیراز
۱۴ =۱۸۰ دانشگاه فردوسی مشهد
۱۵ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
۱۶ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کاشان
۱۷ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
۱۸ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۱۹ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه کاشان
۲۰ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه ارومیه
۲۱ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی بابل
۲۲ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲۳ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۴ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی مازندران
۲۵ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قزوین
۲۶ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۲۷ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه محقق اردبیلی
۲۸ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
۲۹ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کردستان
۳۰ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی سهند
۳۱ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه شهید چمران اهواز
۳۲ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی شاهرود
۳۳ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه اصفهان
۳۴ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه کردستان
۳۵ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
۳۶ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه یزد
۳۷ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
۳۸ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی ایلام
۳۹ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه خوارزمی
۴۰ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه رازی کرمانشاه
۴۱ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه سمنان
۴۲ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه گیلان
۴۳ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه مازندران
۴۴ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
۴۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اراک
۴۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
۴۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه بوعلی سینا همدان
۴۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه حکیم سبزواری
۴۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی کرمان
۵۰ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه لرستان
۵۱ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه خلیج فارس
۵۲ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قم
۵۳ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان
۵۴ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهرکرد
۵۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۵۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه مراغه
۵۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه صنعتی ارومیه
۵۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه یاسوج
۵۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی زنجان
۶۰ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی
۶۱ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه الزهرا
۶۲ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه اراک
۶۳ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه ایلام
۶۴ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی سمنان
۶۵ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه شاهد
۶۶ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۶۷ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه هرمزگان
۶۸ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه قم
۶۹ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه زنجان
۷۰ ۶۰۱+ دانشگاه دامغان
۷۱ ۶۰۱+ دانشگاه پیام نور
۷۲ ۶۰۱+ دانشگاه بیرجند
۷۳ ۶۰۱+ دانشگاه سیستان و بلوچستان
۷۴ رتبه اعلام نشده یک دانشگاه غیرانتفاعی
۷۵ رتبه اعلام نشده دانشگاه صنعت نفت

براساس رتبه بندی تایمز در منطقه آسیا در سال ۲۰۲۴ دانشگاه شینهوا (Tsinghua) و دانشگاه پکن از چین برای پنجمین سال متوالی مقام های اول و دوم را به خود اختصاص دادند.

در مقایسه با چهار دانشگاه در سال گذشته، پنج دانشگاه چین در بین ۱۰ دانشگاه برتر قرار دارند. دانشگاه ژجیانگ با صعود از رتبه دوازدهم به نهم وارد این گروه شده است. هنگ کنگ و سنگاپور هر کدام با دو دانشگاه، رتبه دوم را در بین ۱۰ دانشگاه برتر دارند.

فهرست ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

رتبه در آسیا دانشگاه / کشور
۱ Tsinghua University/ چین
۲ دانشگاه پکن / چین
۳ دانشگاه ملی سنگاپور / سنگاپور
۴ دانشگاه فناوری نانیانگ / سنگاپور
۵ دانشگاه توکیو / ژاپن
۶ دانشگاه هنگ کنگ / هنگ کنگ
۷ دانشگاه شانگهای ژیائوتونگ/ چین
۸ دانشگاه فودان / چین
۹ Zhejiang University/ چین
۱۰ دانشگاه چینی هنگ کنگ / هنگ کنگ

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد.

ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

کد خبر 6093841 زهره بال

دیگر خبرها

  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی